Priča o

... Zrno Soli

#budidrugaciji

Zrno Soli

Restoran Zrno Soli otvoren je od 1. ožujka 2011. i ponosno prezentira hrvatsku gastronomiju na poseban način. Smješten u splitskoj ACI marini, na prvom katu, odakle se pruža predivan pogled od milijun dolara na grad Split, star 1700 godina. Odiše elegantnošću i toplinom, te zaustavlja vrijeme mirnoćom i jednostavnošću poznatog dalmatinskog stila "pomalo". Ovdje ćete uživati u dugim ljetnim noćima i zimskoj toploj rapsodiji uz prvi red do mora, uz pune vezove jedrilica i bistro Jadransko more.

Već prve godine rada "Zrno Soli" je postalo "ime", a već nekoliko godina Zrno Soli je top destinacija za sve koji u Splitu žive, kroz njega prođu i u njega dođu. Puno je poznatih gostiju kročilo u Zrno Soli, puno ih se vratilo i postalo prijateljima kuće, a neki od njih su: danska kraljica, tajlandska princeza, Guns N' Roses, uprava FC Barcelone, razni premijeri, predsjednici, estradne zvijezde i mnogi drugi. Sipali su se komplimenti po društvenim mrežama na račun hrane, osoblja i neponovljivog doživljaja zbog izuzetnog ambijenta u ACI-jevoj marini, splitskog morskog dragulja.
Michelin Guide Croatia 2018., 2019., 2020., 2021., 2022., 2023.

Gault & Millau Croatia 2018., 2019., 2020., 2021., 2022., 2023.

Od 1. ožujka 2018. uvršteni smo na Michelin Guide Croatia za 2018. godinu, te smo od svjetski priznate institucije dobili preporuku. Radosni smo što su nas prepoznali i uvrstili na popis Michelin Guide Croatia pet godinu zaredom. Također, vrijedi istaknuti da smo tradicionalno uvršteni i u gastro vodič Gault & Millau. Svakako, to nam daje vjetar u leđa i još veću motivaciju i želju za još boljim radom kako bi učinili naš restoran, ali i Split poznatijim na svjetskoj gastro karti. Veliki izazov je zadržati preporuku, ali i otići korak naprijed prema prvoj Michelin zvjezdici. Ustrajno koračamo prema naprijed i vjerujemo u sebe, kao što i naši gosti vjeruju u nas.
ponosni vlasnik

IVO VRDOLJAK

Od ideje preko stvaranja Zrno Soli, vlasnik Ivo Vrdoljak vodio se pristupom kako je glavni cilj svakog gastro projekta, pa tako i glavni cilj Zrno Soli ugoditi i ugostiti, odnosno maksimalno zadovoljiti svakog gosta. Ime restorana Zrno Soli, osim soli kao namirnice zapravo ima duboko značenje. Sol je svuda oko nas, sol je život, spominje se u evanđelju po Mateju, a sam život vezan uz more, znači da je vezan i solju. Njegova upornost, predanost i velika volja za vođenjem restorana stvorila je brend prepoznatljiv u Hrvatskoj, ali i izvan Lijepe naše.
kuhinja

... ZRNO SOLI

Branimir Prnjak rođen 18.09.2000. u Splitu. Završio privatnu Srednju školu Wallner, stekao zanimanje kuhar, te se odmah po završetku školovanja priključio kuhinji restorana Zrno Soli. Odlučan je u izjavi da je već u prvim tjednima rada u ZS stekao zavidnu razinu znanja, a poglavito onog praktičnog, te s ponosom ističe da je među kolegama imao uzore koji su ga na poseban način uvodili u svijet gastronomije, kako on kaže - carstvo okusa i umjetnosti. Vrlo brzo se uvjerio i potvrdio samom sebi da radi ono što voli, a to mu predstavlja dodatni užitak. Jednako tako, brzo je postao prvi među jednakima, a nakon toga i chef kuhinje restorana Zrno Soli. Svake godine podiže nove granice te su njegova i naša očekivanja za 2024. godinu opravdano visoka, a vjetar u leđa mu sigurno predstavlja gostovanje u Londonu krajem 2023. i diploma škole chefa Raymonda Blanca nakon posjete dvorca u Oxfordshire, odnosno hotela i restorana Le Manoir. Njegova opijenost kulinarstvom trebala bi biti putokaz svima. On živi kulinarstvo, stoga ne čudi količina njegovih ideja i novih spoznaja s kojima svakog jutra dolazi u restoran. Njegova strast je nešto što imaju samo najbolji i najveći, stoga vjerujemo da je našem Branimiru "samo Nebo granica".
obitelj

... ZRNO SOLI

Našu “malu” obitelj čine mladi ljudi, a i oni malo stariji, ali mladog duha, koji su od početka tu s nama. Od kuhinje, naših glavnih mađioničarapa preko svih ostalih, možemo reći da svaki čovjek svakim danom živi život Zrno Soli. Hvala svima.
#vip

VIP SOBA & VIP TERASA

Posebni doživljaj gostima nudimo i u našoj "skrivenoj" oazi mira, VIP sobi i VIP terasi. Zasigurno smo ponosni na činjenicu da gostima možemo pružiti ekskluzivu u privatnoj sobi ili terasi, a s time se ekskluzivno ponosimo.
U ovim prostorijama održali su se brojne zaručničke i romantične večere, poslovni sastanci i dočekali mnogi ugledni gosti. Danas se VIP soba, naziva VIP gallery, a zašto je to tako, pogledajte dolje u galeriji slika.