Dobrodošli na kraljevsko mjesto!
Ovdje, još od 9. stoljeća, boravili su hrvatski kraljevi,
u rezidenciji sv. Stjepana Pod Borovima, zaklonjenoj sjenama borova.


Na prvom katu splitske ACI marine, s pogledom na 1700 godina star grad, smjestio se restoran Zrno Soli – mjesto poznato po svom “pogledu od milijun dolara”, koji jednako očarava danju i noću. Bilo da dolazite na opušteni ljetni ručak ili intimnu zimsku večeru uz more, Zrno Soli pruža kulisu koja ostaje u pamćenju.
Naziv restorana nosi simboliku dublju od same kuhinje – sol je život, sol je more, sol je prisutna u svakodnevici, ali i u svetim tekstovima. U Dalmaciji, život bez soli i mora teško je zamisliv, a upravo ta povezanost utkala se i u filozofiju restorana.
Naša kuhinja temelji se na bogatstvu lokalnih sastojaka i reinterpretaciji tradicionalnih okusa kroz suvremeni kulinarski pristup. U svakom tanjuru nastojimo prenijeti autentičnost, kreativnost i emociju.
Od kraljevskih obitelji i rock legendi do putnika namjernika, Zrno Soli od samih je početaka bilo mjesto susreta posebnih ljudi. Mnogi od njih vraćaju nam se iznova i postaju prijatelji kuće, što nam je najveće priznanje.
Uz njihovu podršku, i uz stalnu predanost izvrsnosti, ponosno nosimo preporuku Michelin vodiča od 2018. godine, a redovito nas prepoznaje i Gault & Millau. Ta priznanja ne doživljavamo kao cilj, već kao poticaj – jer naš put vodi prema još višem dosegu: prvoj Michelin zvjezdici.

Michelin Guide Croatia
2018. - 2024.

Gault & Millau Croatia
2018. - 2025.
Prepustite se trenutku i uživajte sa nama

IVO VRDOLJAK
Ivo Vrdoljak, vlasnik restorana Zrno Soli, od samog početka slijedi jednostavnu, ali snažnu ideju – ugostiti s dušom. Nije mu bilo dovoljno otvoriti još jedan restoran u Splitu; želio je stvoriti mjesto koje ostaje u sjećanju, gdje svaki gost osjeti pažnju, atmosferu i ono nešto zbog čega se poželi vratiti.
Ivin trud i predanost prepoznati su i izvan granica Hrvatske. Zrno Soli godinama zaredom nosi Michelinovu preporuku, a iza svakog priznanja stoji nevidljiv, ali uporan rad čovjeka koji zna da pravi dojam ne čine samo tanjur i ambijent, nego iskreni osmijeh, razgovor, doček i pozdrav.
Za Ivu, ugostiteljstvo nije posao – to je poziv.
A Zrno Soli je njegovo ogledalo.

MARKO ĐURAŠEVIĆ
Rođen na Mediteranu, formiran u Španjolskoj, chef Marko Đurašević donosi više od 20 godina kulinarskog iskustva iz Madrida, Alicantea i Barcelone, gdje je surađivao s nekima od najboljih chefova današnjice.
Njegov prepoznatljivi stil spaja mediteransku srčanost i japansku preciznost, stvarajući jela koja očaravaju jednostavnošću i dubinom okusa. Posebno je poznat po desertima – njegovoj najvećoj strasti – s kojima ne osvaja samo nepce, nego i emocije.
Gault&Millau ga je 2024. godine proglasio chefom godine.

BRANIMIR PRNJAK
Iz Splita, ravno u srce kuhinje Zrna Soli – Branimir Prnjak je od prvih dana pokazao iznimnu posvećenost, brzinu u učenju i istinsku zaljubljenost u kulinarstvo. Od pripravnika do chefa kuhinje prošao je put vođen strašću, radom i velikim uzorima.
Njegov talent prepoznat je i izvan granica – potvrđuje to diploma iz prestižnog Le Manoira chefa Raymonda Blanca, kao i gostovanje u Londonu krajem 2023. Branimir svakodnevno podiže ljestvicu vlastitih i timskih očekivanja, dolazeći na posao s novim idejama i zaraznim entuzijazmom.
Za njega je kuhanje više od posla – to je poziv koji živi punim plućima