Skip to content Skip to footer

Dobrodošli na kraljevsko mjesto!
Ovdje, još od 9. stoljeća, boravili su hrvatski kraljevi, u rezidenciji sv. Stjepana Pod Borovima, zaklonjenoj sjenama borova.

zs_onama2
zs_onama_1

Na prvom katu splitske ACI marine, s pogledom na 1700 godina star grad, smjestio se restoran Zrno Soli – mjesto poznato po svom “pogledu od milijun dolara”, koji jednako očarava danju i noću. Bilo da dolazite na opušteni ljetni ručak ili intimnu zimsku večeru uz more, Zrno Soli pruža kulisu koja ostaje u pamćenju.

Naziv restorana nosi simboliku dublju od same kuhinje – sol je život, sol je more, sol je prisutna u svakodnevici, ali i u svetim tekstovima. U Dalmaciji, život bez soli i mora teško je zamisliv, a upravo ta povezanost utkala se i u filozofiju restorana.

Naša kuhinja temelji se na bogatstvu lokalnih sastojaka i reinterpretaciji tradicionalnih okusa kroz suvremeni kulinarski pristup. U svakom tanjuru nastojimo prenijeti autentičnost, kreativnost i emociju.

Od kraljevskih obitelji i rock legendi do putnika namjernika, Zrno Soli od samih je početaka bilo mjesto susreta posebnih ljudi. Mnogi od njih vraćaju nam se iznova i postaju prijatelji kuće, što nam je najveće priznanje.

Uz njihovu podršku, i uz stalnu predanost izvrsnosti, ponosno nosimo preporuku Michelin vodiča od 2018. godine, a redovito nas prepoznaje i Gault & Millau. Ta priznanja ne doživljavamo kao cilj, već kao poticaj – jer naš put vodi prema još višem dosegu: prvoj Michelin zvjezdici.

Michelin Guide Croatia

2018. - 2024.

Gault & Millau Croatia

2018. - 2025.

#budidrugačiji

Prepustite se trenutku i uživajte sa nama

PONOSNI VLASNIK

IVO VRDOLJAK

Ivo Vrdoljak, vlasnik restorana Zrno Soli, od samog početka slijedi jednostavnu, ali snažnu ideju – ugostiti s dušom. Nije mu bilo dovoljno otvoriti još jedan restoran u Splitu; želio je stvoriti mjesto koje ostaje u sjećanju, gdje svaki gost osjeti pažnju, atmosferu i ono nešto zbog čega se poželi vratiti.

Ivin trud i predanost prepoznati su i izvan granica Hrvatske. Zrno Soli godinama zaredom nosi Michelinovu preporuku, a iza svakog priznanja stoji nevidljiv, ali uporan rad čovjeka koji zna da pravi dojam ne čine samo tanjur i ambijent, nego iskreni osmijeh, razgovor, doček i pozdrav.

Za Ivu, ugostiteljstvo nije posao – to je poziv.
A Zrno Soli je njegovo ogledalo.

CHEF CONSULTANT

MARKO ĐURAŠEVIĆ

Rođen na Mediteranu, formiran u Španjolskoj, chef Marko Đurašević donosi više od 20 godina kulinarskog iskustva iz Madrida, Alicantea i Barcelone, gdje je surađivao s nekima od najboljih chefova današnjice.
Njegov prepoznatljivi stil spaja mediteransku srčanost i japansku preciznost, stvarajući jela koja očaravaju jednostavnošću i dubinom okusa. Posebno je poznat po desertima – njegovoj najvećoj strasti – s kojima ne osvaja samo nepce, nego i emocije.

Gault&Millau ga je 2024. godine proglasio chefom godine.

CHEF

BRANIMIR PRNJAK

Iz Splita, ravno u srce kuhinje Zrna Soli – Branimir Prnjak je od prvih dana pokazao iznimnu posvećenost, brzinu u učenju i istinsku zaljubljenost u kulinarstvo. Od pripravnika do chefa kuhinje prošao je put vođen strašću, radom i velikim uzorima.
Njegov talent prepoznat je i izvan granica – potvrđuje to diploma iz prestižnog Le Manoira chefa Raymonda Blanca, kao i gostovanje u Londonu krajem 2023. Branimir svakodnevno podiže ljestvicu vlastitih i timskih očekivanja, dolazeći na posao s novim idejama i zaraznim entuzijazmom.

Za njega je kuhanje više od posla – to je poziv koji živi punim plućima

DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI.
DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI. DOŽIVITE ZRNO SOLI.
Gastronomsko putovanje kroz vrijeme, prostor i emociju.

Michelin Guide Croatia 2018. – 2024.

zs_michelin
Radno vrijeme

Pon – Čet: 12:00 – 24:00

Pet – Sub: 12:00 – 01:00

Ned: 12:00 – 19:00

Adresa
Uvala baluni 8
ACI Marina Split
Split, Hrvatska
Kontakt
Pratite nas – priča se nastavlja

Zrno Soli Restaurant© 2025. All rights reserved.