Skip to content Skip to footer

U Oxfordu s legendom: suradnja s Raymondom Blancom

Kraj 2023. godine obilježio je jedan od najinspirativnijih trenutaka u povijesti našeg restorana – posjet slavnom Le Manoir aux Quat’Saisons, jednom od najprestižnijih Michelin-star restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, smještenom u slikovitom Oxfordshireu. Poziv je stigao osobno od chefa Raymonda Blanca, legende svjetske gastronomije i jednog od najutjecajnijih chefova današnjice.

Naši kuhari, chef Marko Durašević i Branimir Prnjak, sudjelovali su u ekskluzivnoj večeri posvećenoj promociji hrvatskih vina i gastronomije, u sklopu posebnog događanja organiziranog za istaknute uzvanike britanske kulinarske scene i vinske industrije. Bila je to iznimna čast – ne samo kuhati rame uz rame s vrhunskim stručnjacima, već i predstaviti Hrvatsku kroz okuse, mirise i priču.

Dodatnu vrijednost ovom putovanju donijelo je i sudjelovanje naših chefova u programu Raymondove akademije, nakon čega su ponijeli diplome koje simboliziraju ne samo znanje, već i jedno novo poglavlje profesionalnog razvoja. Kao poseban znak pažnje, Raymond Blanc uručio nam je i potpisani primjerak svoje slavne kuharice The Story of Modern Classic – naslova koji savršeno oslikava filozofiju Zrna Soli.

Ovo iskustvo nije samo međunarodno priznanje – već potvrda da kreativnost i kvaliteta koju njegujemo u Splitu ima snagu nadahnuti i izvan granica Hrvatske.

Gastronomsko putovanje kroz vrijeme, prostor i emociju.

Michelin Guide Croatia 2018. – 2024.

zs_michelin
Radno vrijeme

Pon – Čet: 12:00 – 24:00

Pet – Sub: 12:00 – 01:00

Ned: 12:00 – 19:00

Adresa
Uvala baluni 8
ACI Marina Split
Split, Hrvatska
Kontakt
Pratite nas – priča se nastavlja

Zrno Soli Restaurant© 2025. All rights reserved.