Kraj 2023. godine obilježio je jedan od najinspirativnijih trenutaka u povijesti našeg restorana – posjet slavnom Le Manoir aux Quat’Saisons, jednom od najprestižnijih Michelin-star restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, smještenom u slikovitom Oxfordshireu. Poziv je stigao osobno od chefa Raymonda Blanca, legende svjetske gastronomije i jednog od najutjecajnijih chefova današnjice.

Naši kuhari, chef Marko Durašević i Branimir Prnjak, sudjelovali su u ekskluzivnoj večeri posvećenoj promociji hrvatskih vina i gastronomije, u sklopu posebnog događanja organiziranog za istaknute uzvanike britanske kulinarske scene i vinske industrije. Bila je to iznimna čast – ne samo kuhati rame uz rame s vrhunskim stručnjacima, već i predstaviti Hrvatsku kroz okuse, mirise i priču.
Dodatnu vrijednost ovom putovanju donijelo je i sudjelovanje naših chefova u programu Raymondove akademije, nakon čega su ponijeli diplome koje simboliziraju ne samo znanje, već i jedno novo poglavlje profesionalnog razvoja. Kao poseban znak pažnje, Raymond Blanc uručio nam je i potpisani primjerak svoje slavne kuharice The Story of Modern Classic – naslova koji savršeno oslikava filozofiju Zrna Soli.
Ovo iskustvo nije samo međunarodno priznanje – već potvrda da kreativnost i kvaliteta koju njegujemo u Splitu ima snagu nadahnuti i izvan granica Hrvatske.